czwartek, 7 marca 2013

Szybkie ciasto z brzoskwiniami

Zrobienie tego ciasta jest dziecinnie proste, trzeba tylko  wszystkie składniki zmiksować razem, co zajmuje naprawdę chwilę, wyłożyć owoce i do pieca. Pozostaje nam tylko czekać na gości.
 

Składniki:


- brzoskwinie w puszce (220g),
- 1/2 kosti miękkiego masła,
- 2 szklanki mąki,
 - 4-5 łyżek cukru,
4 jajka,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia.






Do miski włożyć pół kostki (125g) miękkiego masła, dodaj 2 szklanki mąki, 4-5 łyżek cukru, następnie należy wbić 4 jajka (jeżeli są duże to 3 jajka), na koniec wsypać 2 łyżeczki proszku do pieczenia, a następnie zmiksować wszystkie składniki na gładką masę. Masę wylać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Brzoskwinie odsączyć, jeżeli są w całości to pokroić w ósemki. Na wierzch ciasta ułożyć pokrojone brzoskwinie. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C, Piec ok. 40 min. Wyjąć z pieca, odczekać 15 min i podawać. Smacznego.

Smacznego, Kasia ; )

4 komentarze:

  1. Mmm, wyśmienite

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciasta z owocami bardzo lubię a jeszcze jak szybko się robi to już super,,,

    OdpowiedzUsuń
  3. można z mandarynkami? :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Robilam podbne ciasto z brzoskwiniami ale wszystkie owoce opadly na dno blachy :/

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)